Het verhaal van Marja de Rooij

Marja de Rooij werd, in de zomer van 2003, tijdens haar yogaopleiding geconfronteerd met non- Hodgkin, een vorm van lymfklierkanker.
Vrij snel na haar laatste chemokuur ging zij weer wekelijks naar yogales.
“Ik voelde me zeer kwetsbaar. Ik zat zo in het overleven dat ik nauwelijks mijn lichaam meer ervoer, behalve als bron van spanning waarbij elk vreemd en onbekend signaal alarmbellen deed rinkelen. Door de invoelende aandacht die ik mijn lichaam tijdens de yogalessen gaf, voelde ik weer van alles stromen en tintelen. Ik ging weer voelen dat het mijn lichaam was.
Tijdens de les ervoer ik een enorme rust en erna sliep ik altijd erg goed. Dat voelde weldadig aan voor mijn lichaam en geest.
Mijn vertrouwen groeide.”
Deze ervaringen waren de aanleiding om nu zelf yogalessen te geven aan mensen die ook met kanker te maken hebben gehad.

>> Terug naar Helende Yoga.